Vi får ofte spørsmål, her er noen av de mest stilte med tilhørende svar

Question Kan maskinvask ødelegge jeans?
Answer

Det kan skje om man ikke følger vaskeanvisningen på buksen.

Question Hvor ofte bør man vaske olabuksene?
Answer

Så sjeldent som mulig. Hver vask er en slitasje på jeansen din. Vi anbefaler derfor å vaske i maskin så lite som mulig og ved behov. Vaskes helst i kaldt vann på vrangsiden ut og på skånsomt vaske program.

Question Passer olabukse med sleng til alle damer?
Answer

De aller fleste damer kler flare jeans, og en flared leg kan være veldig flatterende på. De passer ypperlig både til fest og til hverdags bruk, men det er ikke alle som liker sleng på buksebenet. En flare jeans bør absolutt prøves på, og det er som regel også den beste måten å finne ut om denne jeansen er noe for deg.

Question Bør jeg velge jeans med lavt eller høyt liv?
Answer

Det kommer veldig an på kroppsfiguren. Har du markerte hofter og vil fremheve midjen, så kan en highwaist jeans være riktig for deg. Er du smalere rundt hoftepartiet, eller heller ikke ønsker å fremheve midjen, så bør en middles livhøyde være et godt alternativ.

Question Hvilke jeans modeller er trendy nå?
Answer

Jeans modeller som er i trendbilde akkurat nå er nok av de løsere type jeansene. Men også smale modeller med rette ben og flared samt bootcut jeans vil også være høyest aktuelle. Det er ingen tvil om at året 2020 og 2021 har satt sitt fotfeste, også hva gjelder det praktiske bilde i moteindustrien. Vi går som oftest for det komfortable, og ingenting er vel bedre enn at det både kan være komfy og moteriktig.

Question Hvordan tar jeg best vare på jeansfargen?
Answer

Du bør alltid vaske buksen din på innsiden ut, eller på godt norsk – på vranga. Vask på et skånsomt maskin program, lavest mulig varme og uten tøymykner vil begrense slitasje.

Question Hvilken jeansmodel gjør at man ser slank ut?
Answer

Ønsker du at bena får en lang og slank siluett, bør du gå for en lang lengde jeans. Men her kommer det også an på figuren og lengden på bena dine. En jeansmodell som er flatterende på de aller fleste er den smale bootcut modellen. Da får du full valuta for hver lengde cm av bena. Når du skal finne en passende jeansmodel, er det viktig at den fremhever de stedene på kroppen som du vil skal synes. Her er det ingen fasitsvar, så man må rett og slett bare prøve seg frem. Viktigst av alt er at du føler deg vel.

Question Er jeans med stretch like holdbare som jeans uten stretch?
Answer

Jeans med stretch er som oftest ikke like slitesterke som jeans uten stretch dessverre. Stoffet er ofte grovere og tykkere enn stretch jeans. Men de aller fleste vil kanskje være enig i at jeans med god stretch er behagelige på fra første stund, og sitter som støpt på kroppen. Jeans uten stretch innebærer som regel at du må gå de inn først før de blir behagelige på. Det kan derfor være lurt å gå ned en størrelse når du kjøper buksene, da de også vider seg mer ut enn en jeans med strech. Er du tro til jeans med stretch, vil vi anbefale at du investerer litt ekstra penger og kjøper kvalitets jeans i passende størrelse når de prøves på. De har som oftest en tettere vevd elastan i stoffet som gjør at den gode passformen opprettholdes lenger.

Question Hvordan finne riktig jeans størrelse?
Answer

Dette å finne riktig størrelse på jeans kan være en utfordring. Det er mange ulike jeans merker, og alle har ulike måleskjemaer de følger. Skal du kjøpe jeans på nett, vil vi anbefale at du leser deg godt opp på beskrivelsen på produktet og størrelse informasjonen. Det oppgis også størrelseguide, som gjør at du lettere kan navigere og finne frem til hvilken størrelse og lengde som vil passe deg. Kjøper du jeans i butikk, bør du overveie om jeansen er med stretch/uten stretch og få guiding fra butikk hjelpen på hvordan stoffet vil oppføre seg ved bruk.

Question Hvordan kjøper jeg jeans som passer i nettbutikk?
Answer

Skal du kjøpe nye jeans i nettbutikk, så bør du først gjøre deg opp en mening om hvilke jeans du tenker vil passe til deg. Les produkt beskrivelsen godt, og sett deg også inn i størrelse informasjonen. Jeans størrelser er oppgitt i tommer(inch). 1 inch, dvs en størrelse opp eller ned er ca 2,5 cm rundt hele kroppen. Så en størrelse opp eller ned er ikke en stor forskjell. De aller fleste nettbutikker tilbyr også fri frakt og retur i dag, så skulle det bli helt galt, kan produktet returneres eller byttes. Husk bare på at du kan også gjøre ditt for at nettkjøp skal være mer miljøvennlig. Vi anbefaler at du setter deg godt inn i produktet du kjøper og benytter deg av all informasjon samt sjekker størrelseguiden før du henter hjem jeansen din. Da har du også størst mulig sjanse til å lykkes på første kjøp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *