Har du ofte tenkt; 
Hvilke bukser passer best til meg? Hvilke jeans fasong vil kle meg? Olajeans har mange buksemodeller til jenter/damer med ulike figurer og preferanser.

RÅD OG VEILEDNING

Det finnes flere ulike jeans modeller, men det er allikevel ikke alltid lett å vite hvilke passform som vil kle deg best. Kanskje har du sett en jeans som du synes er fin, men er usikker på om det er den rette jeansen til deg. Vi har laget en veiledning for å hjelpe deg finne den perfekte jean. Viktigst av alt er å finne den jeansen som du føler deg vel i.

Vi tar for oss de ulike jeans modellene og hvordan de former kroppen. Med dette, håper vi å kunne hjelpe deg med å finne den modellen som du vil bli fornøyd med.

Jeans med rette ben

Denne modellen kan anses å være den ærlige jeansen som hverken fremhever eller skjuler noe. Modellen har rette ben fra hofte og ned til enden av buksebenet. Det er en passform som kler de aller fleste, og som kanskje er en av de aller eldste jeans modellene gjennom tidene.

Slim og skinny jeans

En god stretch skinny jeans er kanskje en bukse model som de aller fleste har et forhold til. Modellen er tettsittende fra toppen av midjen til nederst på buksebenet.
Smale, ettersittende jeans vil fremheve ben fasongen din.
Har du lange ben, vil jeansen også fremheve dette. Er du kjent med at bena er av de kortere, kan en oversize topp eller stor chunky genser være med på å gjøre at bena ser smale og lenger ut i en skinny – slim fit jeans.

Wideleg jeans

Jeans med vide ben er vel den enkleste måten å beskrive denne jeans modellen. Modellen sitter tett på midje og hofter, men vider seg gradvis ut fra lår og ned til kne, og ytterligere fra kne til enden av buksebenet. Dette er en bukse som er god og behagelig å bevege seg i, og anses å være av den mer trendy og kule buksemodellen.

Bootcut jeans

Liker du smale jeans, men ønsker ikke at de skal sitte smalt over eller rundt ankelen? Da bør du se nærmere på denne. Modellen er smal fra livet og ned til rett under kneet, og deretter vider seg gradvis nederst på buksebenet til å bli en smal flare. Altså ikke slengbukser, men minst like flatterende på. Mange mener at dette er en benforlenger, og anbefales de som er kjent med å ha kortere ben. Men med det sagt, så vil de aller fleste – høye som lave, føle seg vel i denne buksemodellen.

Flared jeans

Flare modellen kan anses å være storesøster til bootcut jeansen. Modellen er en 70-talls inspirert jeans, som sitter smalt over livet, hofter, lår og ned til kne hvor den vider ut til en elegant buksesleng nederst på benet. Flare jeans kan gi samme illusjon som bootcut jeansen, altså en lang siluett. Har du lange ben og ønsker at bena skal se kortere ut, kan du f.eks velge en cropped flare jeans.


BENLENGDER

De ulike jeans modellene tilbys også i ulike benlengder.
Her må du velge utifra lengden på bena dine, og hvordan du mener jeansen blir mest flatterende til din figur og høyde. De mest vanlige benlengdene er 30″, 32″ og 34″ lengde.

Korte ben – cropped jeans

Her er det 2 valgmuligheter. Enten ser du på en jeans som er designet til å være en cropped jeans og skal være kort på bena. Om du ser på en full lengde jeans, og har korte ben, så bør du velge den korte lengden ofte merket 30″ cropped. Buksemodellen vil da som regel tilbys i flere benlengder, og samtidig oppgi ben innersøm i cm.

Lange ben – regular length og long length

Er du lang i bena og ønsker en full lengde jeans, bør du velge en regular length eller long length jeans.
Disse lengdene omtales som oftes å være 32″ lengde og 34″ lengde.
Du kan også finne benets innsersøm mål for å være sikker på at buksen vil være riktig lengde til deg.


JEANS MODELLER – Midje/Liv høyde

Lavt liv – Low waist

Jeansen har en lav skjæring og strekker seg rett over hoftepartiet. Dette vil gi en illusjon om en lang overkropp. Har man litt ekstra rundt hofter og mage, er dette en model du bør unngå.
Risikoen med lavt liv, er at den følger litt etter når du bøyer deg.

Middels høyde – Middle waist

Dette er en skjæring som gir medium høyde over hoftene mot midjen og passer veldig mange fasonger.
Er du mer rett i hoftefasongen, vil kanskje en middels livhøyde jeans være det riktige alternativet til deg fremfor en high waist.

Høyt liv – High waist

Jeans med høyt liv har en høy skjæring og strekker seg godt opp mot midjen. Dette er også en model som har stått høyt i trendbilde de siste årene. Mange vil velge en high wasit model også fordi det gir følelsen av at buksen sitter godt på kroppen.
Har du markerte hofter og ønsker å fremheve midjen, vil jeans med høyt liv gjøre susen.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *